I det här inlägget delar jag vilka kosttillskott jag började ta efter min senaste session 14/6-2019 med Jenny Koos. De här vitaminerna och örterna ska supporta kroppen (i kombination med livsstil) för att få tillbaka min mens efter hypotalamus amenorre. Få tillbaka en regelbunden cykel, kvinnans femte hälsotecken. 

Kosttillskott som jag började ta efter 14/6:

Cod liver oil = Jag vet det låter så äckligt med lever, men både i diskussion med Jenny och efter att ha läst "The fifth vital sign" så inser jag hur otroligt mycket näring det finns i det som är avgörande för kvinnans hormonsystem. Den här oljan fungerar som ett Omega 3 - men att den även innehåller vitamin A och vitamin D som är otroligt viktiga för vårt kvinnliga hormonsystem.

Agnus Castus/Munkpeppar/Vitex = detta är en ayruvedisk ört som supportar hormoner kopplat till menscykel. Den hjälper till att normalisera menscykeln, den kan användas vid behandling av PMS-symptom men också användas om du vill bli gravid. I mitt fall används den till alternativ nummer 3 (inte för att jag vill ha barn än på många år, men för att jag vill få igång min menscykel). Munkpeppar har en påverkan på hypofysen att frisätta prolaktin. Ska bli så spännande att se resultatet!!

Shatavari/Kyskhetsträd = denna har jag inte hört talas om innan men kallas också indisk vildsparris. När jag läser om den står det att det är en av de viktigaste örterna inom ayruvedan för kvinnors hälsa. Den hjälper oss att ta upp viktiga näringsämnen kopplat till fertilitet. Den hjälper till att reglera hormoner, stärka stresstålighet - och vår lust.

Utöver det äter jag: B-komplex från Thorne. Magnesium från Thorne. Selen 200 mcg Holistic. Kelp. Äter alltid macapulver i min morgonsmoothie och ibland ashwanghanda. Det som är viktigt är att dessa kosttillskott är anpassade utifrån mig och mina behov. 

Under flera år var jag fäst vid min kropp. Jag försökte tvinga den till något som den inte var. Allt för att få magrutor. Vi har alla olika kroppar med helt olika förutsättningar. Sluta försök förändra din kropp till något den inte är. Igen: Tvinga den inte till något den inte är. Det är att förneka din kraft. Börja använda och uppskatta det du har - det är så du får tillgång till din power. Din kropp är ditt verktyg för att uppleva inte kärlek, dess yttre är inte vägen till kärlek.